Things..

Idag ringde klockan åter tidigt, halv sex. Bara till att stiga upp. Men det går ganska bra faktiskt. Börjar vänja mig vid att jobba dag. I morgon ska jag jobba min första kväll, det kommer kännas riktigt konstigt. Jobbar till halv tio, jag som brukar sova vid den tiden. Sen är jag iaf ledig tor och fredag.

Igår pratade jag med Agneta från spanskgården. Hon ville jag skulle jobba hos henne i sommar. Ja hade hon ringt för tre veckor sedan och frågat, hade jag inte tvekat en sekund. Vi ville ju vara i Mora över sommaren. Men nu har jag detta viket, kan inte bara säga "nej jag vill bara jobba till sista maj, sen ska jag bo i Mora över sommaren. men jag kan jobba till hösten igen" Tror chefen hade blivit tokig, lika tokig som jag blir på mig själv. Varför kan man aldrig vara nöjd.
Är inte säker på att det blir som det varit i Mora. Ingen sommar kommer slå förra sommaren ändå. det var den bästa sommaren på länge!
Nej, jag är verkligen kluven. Tanken på att flytta är inte så lockande. Ännu en gång ska man så fall packa ner och sedan packa upp. Kanske ska prova att bo på samma ställe mer än sex månader. Har ju varit så de sista gångerna jag flyttat. Jag packar upp, kommer knappt i ordning. Sedan packar jag ner och flyttar.
Ja vi får se. Jag skulle lämna besked till Agneta på fredag.
Skulle vilja säga upp mig från livet en liteb stund, en dag eller kanske en vecka. Lite semester liksom, för det lär jag inte få i sommar. Har inte haft semester sen jag sluta skolan. Det är sådant man får ta som timanställd.

Just nu är det mycket sommar snurrar i planeten.

Det blir nog inget hus för våran del. Det dycker kanske upp något i framtiden- får vi hoppas!



Söndag

Lördag:
Igår spenderade vi hela dagen hos min syster. Vi spela Gitar Hero och hade riktigt trevligt. Jag drack några öl och Anders tog några groggar. Vi spelade fotboll med barnen, roade dom så gott vi kunde. Sen avsluta vi kvällen där med pizza. Mamma och pappa kom ner och åt med oss. Riktigt mysigt.
Svärmor ringde och berätta att hon hade varit på husvisning i Bergkarlås. Ett hus jag och Anders är intresserade av. Efter att vi hade pratat med henne så blev vi än mer intresserade.
Men vi får nog inte lån på så mycket. Huset kostade iof bara fem hundra tusen, men det behövs renoveras.
Vi får se hur vi ska göra. Vet inte om jag vill lämna familjen än, men jag vet att Anders vill hemåt.

Söndag:
Idag har jag ställt om klockan, kommer nog kännas konstig ikväll när det kommer vara ljust länge. Men det är skönt att det går mot sommar. Längtar jätte mycke efter värmen. Min tid går så fort. Tyckte nyss de va fredag och helt plötsligt är det söndag. Jag hinner inte riktigt med.
Idag ska jag göra så lite som möjligt. Måste vila upp mig in för den sista veckan innan jag ska klara mig själv på jobbet. Jag är lite smått orolig, tvivlar ibland på min kompetens. Kan inte ens helften av vad de andra kan på lasarettet. Lite läskigt!


Ledig :)

Efter en hård vecka på sjukhuset har jag änligen två dagar ledigt. Jag ska verkligen njuta av dessa två dagar. Det har varit mycke information att ta till sig och mycket praktiska saker att lära sig, så nu ska jag försöka koppla bort allt och bara slappna av.
Anders ligger i feber så jag lär få se efter honom. Karlar utger sig oftast för att vara lite sämre än de igentligen är, men jag tycker om honom ändå :)
Hoppas han blir frisk snart!
Imorgon vill jag åka på loppis. Är ute efter ett par fåtöljer till balkongen och en blomlåda jag kan hänga på balkongen. Vill piffa till det lite där ute. Kommer nog va skönta att kunna sitta där ute nu när det börjar bli varmare. Idag var det fem plusgrader när jag gick till jobbet, och då var klockan ändå bara kvart över sex.
Ska försöka få med min syster. Hon har stor bil :)

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen blir det pyjamas och mys i soffan.




*miss my Veronica!

Kaos..

Det är kaos uppe i mitt huvud. Det är så himla mycke saker man ska lära sig. Man trodde att man viste det mesta inom vården, men ack vad fel man kan ha. Jag känner mig mest malplacerad och ivägen, och när jag tror jag kan så har jag ändå gjort fel. Men dessa två veckor är ju till för att jag ska lära mig. Inte mer än mänskligt att fela.
Imorgon ringer klockan ännu en gång kvart över fem. Min sista dag denna veckan. Tiden går lite väl för fort ibland. Jag är verkligen grymt nervös över min första kväll då jag ska gå själv. Hoppas verkligen jag lär mig och kommer in i deras rutiner under nästa vecka!
Är ledig hela helgen, och jag ska verkligen njuta :)

Funderar på att krypa upp i Anders famn och bara vara. Älskar att ligga i hans armar och lyssna på hans hjärtslag, det är riktigt avslappnande. Min Anders! :)


Tänkte jag skulle infoga en inspirerande bild. Som jag saknar våren, värmen och allt det medför!

TBC och sprutor

Dagen har gått väldigt långsamt idag, kanske bara för att jag vill sätta igång att jobba. Jag gick ner en sväng på stan för att fixa lite på banken, men vågade inte närma mig banken då ett film team hade ockuperat hela entrén. Man springer på Wallander lite titt som tätt nu för tiden.
Jag vände på klacken och begav mig till caroline, som fick bjuda mig på några koppar kaffe. Vi prata lite skit sen begav jag mig hemåt.
Jag tror det är farligt att ha en allt för bekväm soffa. Man tillbringar lite för mycke tid i den. Anders har en stegräknare jag hade tänkt stjäla och ha på lasarettet, men det visa sig att batteriet va slut. Kan vara ganska kul att se hur långt man går på en dag. Så måste shoppa batterier i morgon, eller så köper jag mig en egen som är lite mindre och smidigare. Kanske en rosa stegräknare, det hade vatt lite små coolt och töntigt.

TBC sprutan jag fick för två veckor sedan har lämnat sina spår. Har haft grymt ont där hon stack mig i vänster armen ända sen dess, och nu har det blivit en större blåsa än innan. Tror den kommer spricka snart. Men ett nödvändigt ont, som dom säger. På mitt jobb hade dom haft en patient som hade haft TBC latent i kroppen, så det är några stycken av personalen som har fått behandlig mott det. Det visa sig att behandligen håller på i nio månader, en ganska lång tid.


//LiN*

Min nya utmaning är att klara av att ta venprover. Har försökt några gånger både på en docka och på en människa. Men jag börjar hyper ventilera och skaka. Jag måste komma över min rädsla för sprutor, för jag vill verkligen kunna!

Första dagen..


Idag började det riktiga livet, så kändes det.
Klockan ringde kvart över fem i morse. Jag var duktigt nervös när jag började min promenad ner till Lasarettet. Naturligtvis var jag tidig, som jag alltid är.
Men jag hade inte behövt va orolig eller nervös, för alla var riktigt trevliga och välkomna mig till mitt nya jobb. Jag fick en bra handledare som jag ska gå brevid i två veckor, så idag har hon bara matat mig med info om allt som rör mitt nya jobb. Jag vet inte riktigt hur mycke som fastnat, för när klockan var halv tolv kunde jag inte ta in mer information. Jag var mätt.
Men jag ser verkligen fram emot att få börja jobba, och jag är hungrig på att få lära mig allt.
I morgon är jag ledig så det blev en mjukstart, men på onstad smäller det! Då ska jag äntligen få börja jobba och lära migg ALLT.
Jag är verkligen super taggad!
Det coolaste av allt är att jag fick en Idebricka med mitt namn och min kvalifikation. Då kände jag mig viktig, och har stolt visat Anders brickan flera gånger. Jag kommer flitigt använda mitt kort.
Jag kan skriva hur mycket som helst om dagens bravader, men jag låter bli. Tror aldrig att det skulle ta slut på skrivandet då.
När jag kom hem möttes jag av en städande sambo. Blev riktigt glad över att jag slapp städa. Han är verkligen bäst!
Han är helt underbar. Hans fåniga sätt att skratta till tv serien Vänner är otroligt gulligt. Vi kanske lyckas bli tre någon gång, vem vet?!


Nu blir det till att slappa i soffan och njuta av livet!

//LiN*

Lördag..

Gårdagen och kvällen var riktigt trevlig. Jag och anders tog en lång promenad ca 6km. Riktigt skönt att röra på sig! Sen åkte vi till Brösarp och grilla. Grillat är verkigen gott, smakar sommar. Anders satt och heja på bandyn och mamma tvinga honom smaka massa mat han aldrig har ätit. Stackarn. Vi spela "som det kan låta" med barnen och va almänt hög ljuda. Riktig rolig kväll!

Idag ska vi ut och gå igen, elle jag ska då göra det! sen ska jag väl försöka njuta av min sista söndag som arbetslös. Jag är så nervös för morgon dagen så ja vet inte riktigt vart jag ska ta vägen, usch!
Hoppas verkligen det kommer gå bra, och att man kommer in i det fort! Ska gå brevid i två veckor, det känns riktigt skönt. Så i morgon börjar jag jobba kvart i sju, tur man har gått upp rellativt tidigt de sista två veckorna. Kanske det inte är allt för svårt i morgon bitti. Sen jobbar jag bara till kvart över två. Rena lyxen :p
Skönt med ett jobb, så pengarna börjar rulla in. Kanske vi kan köpa oss ett hus :)

Nu ska jag bädda ner mig i soffan och glo på någon dålig serie.

//LiN*

*Älskar min Anders


Vår

Igår hade vi helt underbart väder, ja det har i princip varit vår väder hela veckan. Skönt att få lite sol på sig, och blommor överallt. Igår gick vi en sväng på stan. Hittade en del som hade hängt mycket bättre i min garderom än i butiken, men det tyckte inte min plånbok.
Syster var den enda som shoppa, men det blev bara ett par byxor till Johanna, riktigt snygg typ bagy jeans. Sen handla jag och Anders lite mat, så det blev taco till kvällen och lite glass. Det blev en riktigt mysig kväll vi hade. Anders är det bästa som finns!

Nu har jag bara ledigt i dag och i morgon, sen börjar jag jobba på Ystad Lasarett. Jag är en aning nervös, eller inte en aning utan sjukt nervös. Men jag hoppas det ska gå bra och att jag inte glömt av allt för mycke från skoltiden. Man ska tro på sig själv även om det inte alltid är lätt.
I eftermiddag ska vi åka ut till mamma & pappa, det blir årets första grillning :) så gott. Syster med familj ska också följa med. Så det ska bli trevligt.

over and out.

//LiN*


Oj..

Ja, då har jag också skaffat blogg. Vet dock inte hur det kommer gå, men ska göra mitt bästa för att det ska funka haha. Lär inte få en super sida, för jag vet inte hur jag gör *fniss* men men..

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0