Motion!!!

Jag måste ju bara få förtälja att jag sprungit idag. Jag sprang minst 2,5 km av totalt 5 km på 39 minuter. Jag är så himla stolt över mig själv att jag överhuvudtaget klara av att springa efter 13 år av rökning. Jag fick en sådan kicka och bara berömde mig själv hela vägen hem i bilen. Och Anders... han är hur duktig som helst, idag sprang han en mil på 58 minuter. Jag är så otroligt stolt över Anders, han är så himla fin :)
Nu hoppas jag på att det blir en bra natt, behöver verkligen få sova ordenligt!

//LiN*

Dag 7

Nu har jag varit rökfri i sju dagar och jag skulle kunna slå ihjäl någon så sugen jag är. Fick ett raseri utbrott i torsdag, höll nästan på att slå itu duschen, men jag lyckades behärska mig.
Anders har varit helt fantastisk som stöttat mig och stått ut med mig, *Älskar dig!*
Jag har också hunnit med att jobba en massa. Gick på kl tre i torsdes eftermiddag och gick av kl sju fredag morgon. Hann hem och sova några timmar sen var det bara till att åka iväg till jobbet igen. Jobbade kl16-19 fick sluta tidigare för vi var en för mycket och det var lugnt på avdelningen. Lördag jobbade jag halv sju till halv tre och idag halv sju till två och jag hoppar in lite extra ikväll. Dom fattades folk så jag ska jobba mellan halv sju till tio. Hoppas på lite pengar i Juni :)
Jag har gått upp ganska många kilon sedan förra söndagen, så nu står det motion på schemat varje dag. I måndags och i går gick jag powerwalk ute i sandskogen, fem km blev det vardera gång. Riktigt skönt, känns att man behöver det efter all stress på jobbet. Men det blir ingen strand för mig i år, jag får sikta in mig på beachen 2010!!!
Nu ska jag ut i skogen det ska bli jätte skönt, sen ska vi äta middag med mamma & pappa :)

Bye

Dag 3

Dag 3 och jag skulle nog kunna ha sönder något. Nicotinmonsterna i min kropp gör mig galen, men jag biter ihopa och försöker inte gripas av panik. Första dagen var en lek, men idag ja jag vet inte.. Det är nu alla negativa tankar kommer och jag vet ju hur kroppen fungerar, men inte lätt att stå imot. Jag har fört över alla mina pengar till Anders konto så jag inte kan handla något. Ganska jobbigt att vara ledig just nu, hade hellre jobbat. Men ska jobba hela helgen och det ser jag fram imot!
Idag har jag varit i Tomelilla och hälsat på Jennie, Martin & Sigge. Sigge var på exemplariskt humör :) Han har kommit på att man kan skaka på huvudet, och han är ju så söt.
Vi fikade lite macka och kaffe sedan gick vi ner på Bo Ohlsson och shoppade lite. När jag kom till kassan och skulle betala så fungera inte mitt kort, så fruktansvärt pinsamt. Men det löste sig, Jennie hoppa in som en räddande ängel och betalade så länge.

Jag vill veta hur man klara av att sluta röka utan att stoppa massa mat i munnen? Känns som jag bara äter och äter hela tiden, åå jag kommer verkligen va ett fetto tills det är dax att visa sig i bikini. Tror dock inte det blir någon bra sommar för min del. Usch va deppig jag är.
Ett äckligt fetto som tror hon kan men misslyckas alltid. Vem försöker jag lura? Jag är en looser!

Anders sitter klistrad framför tv, det är FOTBOLL. Och jag ska behöva stå ut med detta hela kvällen. Men vad gör man inte för The love of my life? Ja allting!
Undrar dock hur vi ska klara av sommaren ekonomiskt. Anders har inte fått något jobb och min ynka inkomst kan inte försörja oss båda. Nä, jag r ganska orolig för allting just nu.
Skulle kunna skriva ett väldigt långt blogg inlägg, så länge mina fingrar är upptagna. Imorgon vet jag inte riktigt vad jag ska göra, jo jag ska ut i skogen och springa tills mina ben viker sig. Det ska minst bli en mil samanlagt och det ska inte ta mer än 1 timme & 35 minuter. Man måste ju ha ett mål. Kommer lämna rapport om hur det gick imorgondagens blogginlägg. Anders ska nog springa 1,5 mil om han inte slår på stort och tar 2 mil. Han är helt otroligt duktig på att springa :) Jag är en stålt flickvän!

Nu ska jag göra något....

//LiN*

Måndag igen

Ja det var ett tag sedan man bloggade. Vad har då hänt? Jo jag har rakpermanentat Anders hår, varit riktigt äckligt förkyld, Mam & pap kom med pizza, slutat röka, motionerat, krängt godis och andra onyttigheter, kollat på när Amanda spela fotboll, stor handlat, bakat kaka, jobbat och en hel del annat.
Måste få säga att min Mam & Pap är helt underbart underbara :) i Lördags kom dom in till stan bara för att bjuda mig och Anders på pizza. Hur gott som helst och riktigt trevligt, men som vanligt stanna dom inte så länge.

Idag var det äntligen jobb igen, blir så rastlös av att inte ha något att göra. Jag vill aldrig mer vara sjuk och behöva vara hemma från jobbet igen!
Idag har jag då slutat röka (IGEN) och jag hoppas det ska gå bättre denna gången. Nu har jag inga nicotinplåster eller hjälp medel. Idag har det gått riktigt bra. Hade mycke på jobbet och efter det stack vi ut till skogen. Så länge jag är sysselsatt går det bra, men nu när jag ligger i soffan så kommer suget krypande. Och spydiga kommentarer från familj hjälper absolut inte, mycket otrevligt!
Undra hur långtid det tar innan jag blir riktigt galen och arg, eller slipper jag det denna gången? Jag är rädd varje gång jag inte har något att göra, och det är svårt att täka på något annat än canserpinnarna. Jag vill inte ens vara i närheten av någon som blossar, vill inte känna lukten. Jag vill bara bli fri från mitt beroende!
Anders har varit underbar idag, han har inte retats alls och jag tycker faktikst vi haft en ganska trevlig och rolig dag.

Nu ska jag snart dra täcket över mig, ganska trött efter dagens bravader.

Varje dag ska motion finnas med och jag ska kämpa mot nicotinet allt vad jag kan!

//LiN*

Hum..

Mitt huvud har ont. Anders spelar krigs spel och det känns som det är i mitt huvud de krigar, skuter och kastar granater :(  Har hållt mig frisk hela våren, ja jag fick akut maginfluensa i Egypten men det räknas inte. Sist jag var dålig var helgen efter nyår, då låg både jag och Anders i hög feber och halsont. Jag missade ett jobb pass igår kväll och kommer missa ett i morgon. Jag får nästan ångest när jag tänker på hur mycket pengar jag förlorar. Och inte nog med en jävla förkylning, så ska väl den onda veckan komma också. Nä ingenting är bra nu. Jag hade faktiskt inte räknat med den. Inget går min väg. Nu har jag bestämt mig för att fimpa på söndag. Det kommer bli så jävla svårt och jag förstår inte varför jag ska utsätta mig för sådant lidande. Men tanken på att få KOL eller lungcanser innan jag fyllt femtio är inte så lockande. Men jag kommer behöva hjälp! Funderar på att skriva in mig hos en hjärntvättare som kan reda ut alla min förtryckta känslor. Kan andra leva utan cigg eller sluta efter tjugo år av rökning så måste väl jag också klara det på något vis?!
Jag är faktiskt nervös, så där nervös så det gör ont i magen och jag kan nästan känna paniken komma smygande runt hörnet.
Anders har varit rökfri i två månader, han är så himla duktig. Han är orättvist duktig. Inte är han överviktig och aldrig sur eller apeciellt arg. Önska jag också kunde få vara felfri.
Nä nu känner jag mig ganska nere.
Varje gång jag sätter på tv så är det någon som är gravid, precis fått bar eller bebis reklam. När jag är i affären eller nere på stan är alla gravida med en sån där perfekt bebis mage, eller kommer Mammorna med fina barnvagnar bla bla bla bla bla. Och mitt i allt detta PERFEKTA kommer karolin som en ihopa sjunken hö säck. Nä usch, jag måste vara längst ner på botten.
När ska det vara min tur då?


//LiN*

Världen..

Jag vill bara att världen ska veta hur nöjd jag är med min tillvaro. Att jag träffa Anders och hittade hem! Denna människa är allt som betyder något, min sambo, min vän, min förälskelse, min trygghet, min kärlek mitt allt!
Hade jag inte träffat anders hade jag säkert aldrig fått loss tummarna ur *A* och tagit tag i mitt liv och alla de bekymmer som vilat på mina axlar.
Nu står jag upprätad med ordning och reda- mer eller mindre, och livet har rullat igång. Även om vi önskar oss mycket har vi ända lagt "köpa hus" på hyllan. Om tre år när mina skavanker är borta är det mer troligt att vi kan inbringa våran dröm om hus.
Även om denna lägenheten inte är optimal för oss har vi bestämt att vi ska bo kvar för vi har trots allt ett billigt boende. Det ger oss en chans att spara pengar till våra drömmar.
Vi vill gärna bilda familj, men när hur och var är inte sagt. Kanske inte ens en självklarhet att förutsätta att alla kan forma sig en familj, men man kan alltid hoppas.
Jag var helt imot barn innan jag träffa Anders, men under tiden jag levt med Anders har jag mer och mer tinat och tycker nu mer inte att det vore en kattastrof. Jag kan till och med längta och se fram imot en familj. Jag längtar tills den dagen jag kan känna ett liv inom mig, den kärlek och total lycka. Jag och Anders mot en ny framtid med nya drömmar!

Jag älskar dig så otroligt mycket, och är tacksam att få ha dig vid min sida!

*Tack för att du finns!*

//LiN*

Fredag

Och så var det Fredag igen. Denna veckan har jag inte ens hunnit med. Ska jobba hela helgen vilket ger bra klirr i kassan. Har dock börjat känna mig trött igen, är inte alls lika piggelin som innan och sovmornarna blir allt längre och längre. Det där med sömn är en historia för sig. I sommar kommer jag jobba både dag kväll och nattpass, så man får väl helt enkelt sova när man kan och det ges tillfälle för det.
Det verkar inte som att jag kommer va ledig så mycket som jag trodde, men skulle det krisa får jag väl byta pass ell lägga in om ledigt. Förra sommaren jobbade jag olika pass hela tiden och det slutade med en härlig magkatarr och omeprazol. Har iof redan börjat äta dessa piller, men man önska att jobbet inte var så stressigt så magknipen försvann. Men som jag sagt innan " Det ska kännas att man lever".
Anders lär väl dega hela sommaren, han har inte fått något jobb än så länge. Det verkar lyx, ja om nu han bara får stämpla vilket jag är tveksam till. Vi kommer inte klara oss på bara min inkomst så på något vis får han harva in pengar! Hoppas verkligen vi kan jobba som tokar så vi får ihopa pengar till en resa. Det skulle vara helt underbart det! Vill inte ens tänka på ännu en svensk vinter, blir deppig i förtid. Nej men solen är underbar och värmen, den enda nackdelen med sommaren är väl alla äckliga småkryp *usch*
Anders trodde han skulle få mig till att tälta- hur kan han tro en sådan dum sak?! Nej jag sprakar bakut och vill inte ens bekanta mig med ett tält ell husvagn. Tacka vet jag en mjuk skön säng INOMHUS!!!

Hoppas den lilla söta tanten (som Anders beskrev henne) vill hyra lägenheten. Då hade det blivit ett problem mindre, inte för att vi har några direkta problem men de pengarna hade varit sparade. Vi kommer ju liksom betala våran mat och vistelse uppe i Mora och har vi då även en hyra i Ystad så blir det en dyr historia!

Nu måste jag få något gjort, ska snart iväg till jobbet. Hoppas på en riktigt bra kväll!

Min underbara Anders ska va duktig och tvätta idag. Tycker faktiskt synd om honom som sitter ensam på kvällaran, speciellt en fredags kväll. Men jag ska försöka sluta tidigare :)

*Älskar den pricken mest av allt!*

//LiN*

Extra

Igår va vi ute hos min syster. Måste ställa upp för henne nu när hon är ny opad och knappt kan röra sig. Vi satt ute i solen och hade det bra, Johanna målade våra naglar och vi blev mycket fina!
Efter det lagade vi jätte god köttfärssås med tratkantareller i, mumms. Sen åkte vi hem och Caroline kom upp en sväng för att pratta lite skit, tack det var trevligt.

Skulle vatt ledig idag med men dom ringde nyss från jobbet och fattades peronal till kvällen så jag får rycka in. Blir lite extra pengar :)
Har fått fyra extra pass ny var av nästa Lördag blir kvall- Mycke pengar!
Om en stund ska jag ner till Caroline, har bestämt att vi ska gå på stan och fika. Det brukar alltid vara trevligt. Sen för jag gå till tha work. Tror nog jag bara kommer jobba till typ nio ell halv tio i kväll. Vill igentligen inte missa melodifestivalen som har del omgång 2 i kväll. Men pengarna lockar, och Anders har inget jobb så någon får knega.

Tror inte det har hänt så mycket, pratade lite med min chef upp i Mora i går. Så nu ska jag jobba midsommar i år igen. Kunde inte tacka nej, blir fint med storhelgs OB :)
Kanske vi har råd med våran T-lands resa ändå. Drömma måste man få göra. Och blir det ingen resa får vi väl spara pengarna så vi i framtiden kan köpa oss ett hus, för vi är ganska trötta på att bo i lägenhet.

Nu ska jag fixa iordning allt inför dagen och jobbet. Ha en fin dag!

//LiN*

Cruising

Ett tag sedan jag blogg, men bättre sent än aldrig ell vad man säger. Igår var jag med syster till Tomelilla. Vi var på jackt efter ett par skor till syster för hon hade inga snygga att ha till festen som de skulle på på kvällen. Hon fick fullträff på sista anhallten Bo Olssons. Två par super snygga pumps för ca sex hundra kr, ett bra pris.
Efter det kom Anders och hämtade mig i St: Herrestad. Vi åkte hem och packade ihopa oss sen kom mamma & pappa och hämta upp oss i hans gamla Opel capiten. Vi åkte ut till Köpingebro där det var samling för alla gamla bilar. Anders var helt lyrisk då det rullade in Mustanger en efter en, och vi kom överrens med att vi ska ha en röd mustang! Hur snygga som helst, till och med mamma tyckte dom var vackra trots att hon är en "bil hatare". Jag fastnade för chrysler, ja det kunde lätt få bli våran familjebil i framtiden. Drömma måste man!
Sen blev det grillning nere vid stranden, några cider och öl slank också ner. Det var mycket trevligt. När vi väl kom hem igen vid halv åtta tiden ville vi inte att kvällen skulle ta slut så jag öppnade en flaska vin och Anders var inte sen på att smaka. Vi gick ner till Ice och Roger och fortsatte dricka lite gott. Jag vet inte hur långt vi gick men jag hade så ont i mina fötter för jag var tydligen tvungen att gå i mina klackskor. Vid elva tiden gick vi till Kingsan men vi konstaterade att en öl till hade förstört kvällen så vi började gå hem åt. Vi gick förbi Max då våra magar var hungriga men det var fullbelagt av fulla sviniga tånåringar så det gick inte få någon mat. Hur äckligt som helst!
Idag sov vi till halv elva, väldigt synd att man ska va så seg dagen efter för idag har det varit helt underbart väder som man inte har kunnat njuta av, då vi ligger i soffan och inte orkar röra på oss.
Men det har varit väldigt skönt att vara ledig från jobbet, skulle gärna ha varit ledig några dagar till. Men halv sex i morgon bitti ringer klockan, så det är bara till att gå upp.

Imorgon ska syster åka till Lunds Lasarett. Hon ska äntligen operera sig efter lång väntan. Hoppas det går riktigt bra så hon kan få må bra igen och njuta av livet!
Jag och Anders lär säkert få hjälpa till med körning för barnen och underhållning, men vad gör man inte för familjen.


Här kommer lite bilder:

En sådan bil ska vi ha i framtiden :)


Pappas Opel

Nu längtar  jag jätte mycket tills vi ska åka upp till Mora. Har Veronica längtan :) Och jag tycker det ska bli jätte kul att vara med Anders familj också, riktigt kul!
Hoppas det är någon som vill hyra våran lägenhet i sommar, hade varit ganska skönt att slippa den kostnaden och lägga pengarna på något kul i stället tex kanske en resa till T-land med våra familjer. Det är något vi verkligen vill göra!

Nu ska jag fortsätta vara lat :)

//LiN*

Smärta

Idag hade jag sovmorgon, gick inte upp för en klockan va kvart i nio. Super skönt! Sen gick jag ner till Caroline som bjöd på te och gott sällskap. Som vanligt hade vi massa att snacka om :) Sen gick vi en sväng på stan och glodde lite. Väl hemma latade jag mig i soffan och kl halv två kom syrran och hämta upp mig. Väl hemma hos famj Larsson blev det kaffe drickande och mycket snack. Alltid lika trevligt!
Dagen har varit helt ok, har dock ont i magen som bara den och min urinblåsa har kapitulerat. Ja människokroppen är väl ändå fantastisk?!
Imorgon är det åter jobb. Har tre pass sen är jag ledig till helgen, det ser jag verkligen fram emot.

Nu ringde dom nyss om lägenheten, och dom ville inte hyra den. Så typiskt. Nu känns allting så jävla jobbigt igen! Har väl hittat en svacka igen, blää!

Jaja wa ever typ!

//LiN*


Summering av helgen

Fredag:
Jag var ledig hela Fredag, viste inte riktigt vad jag/ vi skulle göra så jag sa till Anders: "Gör dig iordning så åker vi". Han stod som ett frågetecken men efter tio minuter så for vi. Första stoppet blev Sandhammeren. Jag ville visa Anders den underbara stranden med den helt otroligt vita sanden. Sandhammaren är en av mina favorit stränder plus att min pappa kommer där ifrån.
Sen åkte vi hela kustvägen till Stenshuvud. En helt underbar nationalpark. Vi gjorde inget besök på området men vi stannade en bit där ifrån och fikade. Det var riktigt mysigt. Efter det åkte vi hem till familjen Larsson och grillade. Anders hade beställt grillad mat och öl, vilket han fick. Det var en mysig dag och kvällen var jätte trevlig. Ante ställde upp som svarttaxi vid elva tiden på kvällen. Tack för det!


Sandhammaren


Anders har erövrat barnens studsmatta ;)


Lördag:
Jag jobbade mellan kl ett och halv tio. Det har varit en riktigt lugn helg på jobbet. Anders åkte med familjen Larsson ut till Brösarp. Dom skulle hjälpa pappa lägga sten. Och på Anders verka det som dom hade haft det riktigt trevligt.
När jag kom hem på kvällen dök jag ner i soffan och åt lite glass men orkade inte hålla mig vaken speciellt länge.

Söndag:
Jag jobbade mellan kvart i sju och två. Även denna morgonen var lugn på jobbet, och kul hade vi :)
Anders fick städa lägenheten för en familj skulle komma och titta på den kl fyra. Dom verka riktigt trevliga och dom tyckte om lägenheten så nu ska vi bara skriva papper med Ystadbostäder och ett litet kontrakt sins imellan. Riktigt skönt att få den uthyrd och slippa betala hyra för dom två månaderna vi är i Mora.
Efter det skulle Anders, Jörgen och Amanda ut ocj fiska. Jag stannade hos Annelie. Mådde ganska dåligt i Söndags, fick springa på toan hela tiden. Tror min urinblåsa har krympt. Kännde mig jätte hängig och hade ont i magen.
Kl nio fick jag och syster köra ner till stranden och möta upp dem för dom hade fått jätte mycket fisk. En jätte stor torsk fastnade på Jörgens krog och gissa om Anders var sur att det inte va han som hade fångat den STORA fisken :p
Väl hemma hos syster fick karlarna rensa fisken. Ja Jörgen skulle försöka visa Anders hur man rensade och fileade fisken. Och vi alla fick oss ett gott skratt när Anders högg in. Jag har aldrig sett någon filea en fisk som honom. Anders får mig alltid att skratta :)


Anders "Filear" fisken


Anders är lycklig, trots att det var Jörgen som drog upp denna fisk.

Måste säga att helgen varit mycket bra trots jobb, och Anders har varit riktigt nöjd och glad. Idag har jag varit ledig. Anders har varit hemma från skolan, vilket har varit riktigt trevlig då vi knappt sets i helgen. Idag har vi varit lata, åkte och handlade en sväng och sen kom Caroline på besök. Nu har vi precis varit nere på stan och hyrt film. Så i kväll blir det soffläge och mys.

//LiN*

Ledig

Jag hade verkligen hoppats på en skön sovmorgon men vaknade kl sju av otäcka drömmar, så jag slängde på mig morgonrocken och mös ner mig i soffan. Typiskt när man väl får och kan sova länge.
Igår hade jag en toppen kväll på jobbet. Allt flöt på bra och det var inte speciellt mycket stress, skönt! Hade fått in en ny patient, en man i sixtio årsåldern. Han var inte som alla andra, långa naglar smycken överallt och han var nog mer kvinnlig än både mig och Madelen. Vi kunde inte annat än le. Vi konstaderade att vårat jobb var stimulerande och omväxlande. Ingela tyckte vi kunde söka jobb var som helst då våran kompetens var bredare än en undersköterske tittel. Hon sa att vi är både servitricer, elektriker, teknicker, städerskor, kockar, psykologer och behandlings assistenter och nog kan jag hålla med. Vi gör så mycket mer än omvårdnads arbete, detta skulle vara ett bra skäl nog att höja våra ynka löner men icke. Man sliter som ett djur och när lönen trillar ner den 27:e varje månad ser man det mer som ett litet bidrag för slitet än en lön. Men man ska vara glad att man kan betala sina räkningar och att man har tak över huvudet och mat i kylen.
Jag skulle nog inte kunna tänka mig ett annat jobb! Som jag sa till Madelen igår, jag skulle kunna jobba alla dagar för när jag väl är ledig har jag ganska tråkigt och är rastlös, då kunde jag lika gärna ha jobbat och tjänat lite pengar. Men jag ska väl försöka bättra mig med att njuta av min lediga tid och föröka hitta på något skojsigt.
Så idag när jag är ledig tror jag det blir till att grilla ikväll. Anders tyckte vi skulle grilla så han kunde drinka några öl, och det låter som en toppen idé! Just nu skiner solen så om den solen kan stanna till eftermiddag och blåsten avta, kommer det bli en toppen kväll!

Anders lär väl sova ett tag till, eller nej nu är han vaken. Åå vad härligt, nu ska jag hoppa på min sötis och krama honom massor. Tycker otroligt mycket om denna varelse!
Han är utan tvekan det bästa som finns!

//LiN*

RSS 2.0