Hemma

Då var man tillbaka i skåne och man kan knapt tro att det var snökaos här för en vecka sedan för nu är gräset grönt. Vi hade en super bra vecka i Mora. Lika stressigt som vanligt men inte mindre trevligt för det =) Saknar redan familjen Kax.
Idag ska jag jobba hela kvällen. Ska bli sjukt skönt och kul att få vara till nytta. Maggan (personalansvarig) ringde innan och gav mig änu mer jobb =) Så hoppas jag kan fylla hela januari med jobba, ja helst hela våren!!
Imorgon ska jag jobba dag och på kvällen kommer mamma & pappa och syster m, familj hit och ska fira lite nyår. Tror det blir en toppen kväll men gott sällskap och god mat. Annars händer det väl inte så mycke. Kitas sår läker relativt fint men ibland kan hon inte låta bli att klia på det. Men hon är en duktig tjej!! Vi kommer nog få en hel föreläsning av pappa om varför man inte ska ha hund. Men jag hoppas det går bra i alla fall!!

Nu ska jag packa min väska och duscha sen bär det av till sjukan. Ha en fin eftermiddag och kväll!
//Karolin

JUL

Igår var vi i Selja och firade jul. Det var kaos som vanligt men inte mindre trevligt för det, snarare tvärt om!! God mat, många julklappar, en nykter tomte och en härlig familj =) Jag är jätte nöjd med alla paket vi fick, Tack alla!!
Idag sov vi lite för länge. Anders var lite bakis och trött så vi kom inte upp för ens vid elva tiden. Sen kom Kenny & Angelica hit och körde bort oss till Selja så vi kunde hämta bilen.
Kiita har bott hos oss sen igår för hon rök ihopa med Lasses jämthund och är ganska skadad. Kiita har ett stort jack i pannan och i halsen, hon haltar på höger bakben. Tror hon fick en rejäl smäll på höften. Just nu lutar det åt att vi tar med henne ner till Skåne igen. Hon har helt och hållet bytt flock. Hon följer mig och Anders vart vi än går och hon hatar att bli lämnad! Mina föräldrar kommer väl få krupp på oss men det bryr jag mig inte om. Kiita är en så snäll och lugn hund så det är inga promblem att ha henne. Anders har inte riktigt bestämt sig men jag tror inte han kommer lämna henne här inte som hon ser ut nu. Tycker så synd om henne men ska försöka att inte dalta så mycke med henne :p
Ikväll är Anders ute med sina vänner och festar. Dom ska ner på ishallen och röja verkar det som. Jag skulle först också gå ut men jag tycker det är för mycke pengar och jag har helt kommit ifrån det här med att supa och ha mig. Det är inte värt att förlora en hel dag på att ligga bakis!! Vist kan det vara kul att festa då och då men hade verkligen ingen lust. På grund av att jag ställde in utekvällen förlorade jag en "vän" men då får det vara så. Inget kan ersätta denna sköna och lugna hemma kväll ändå =) Tänker inte tvinga någon att umgås med mig.

Imorgon skulle jag vilja åka skidor men dom sa på vädret att det skulle blåsa som bara den. Känns som morgon dagen är det enda chans man har att åka skidor för vi åker hem på måndag och på söndag ska vi troligvis kolla på hockey. Man ska alltid hinna med så himla mycke när man är här uppe i Mora, och oftast hinner man bara med helften av det man planerat.

Nu ska jag duka fram min ostbricka och mysa ner mig riktigt ordentligt i soffan. Det är så skönt att bara vara ibland. Imorgon blir det en tidig morgon. Måste hinna ta mig en riktig långpromenad innan dagen börjar!! Imorgon kväll hoppas jag på spel och mys med familjen. Hoppas dom också hoppas på det =D

Trevlig kväll alla!!
//Karolin


Fika och utfodring

Igår kom vi till Mora vid femtiden. Svärmor & Lasse bjöd oss på super god middag- Lax och romsås =) Kiita var inte lika glad som vi att vara i Mora. Hon verka tycka det var ganska drygt att återförenas med den gamla flocken. Men hon blev jätte glad när hon fick träffa sin gamla husse Lasse. Jag saknar henne jätte mycke, det är så tomt utan henne. Vi har sakt att vi inte ska ta med henne ner till Skåne igen men jag är bra sugen. Hon är en super mysig hund!!
Idag vakna vi lite för sent. Tror klockan var typ tio och det kändes som vi hade sovit bort halva dagen. Sen åkte jag till Johnny för en fika stund. Jag följde med honom till stallet och gav hästarna mat. Hoppas jag hinner med en ridtur innan vi åker hem till Skåne igen. Jag har fått låna Johnnys skoterjacka för det är inte varmare än -16 här. efter det gick jag över till Angelica & Kenny. Vi äkte ner på stan och mötte upp Anders och sen beställde vi pizza. Jag och Angelica har kollat lite på fina katter på nätet. Djur är helt klart underbara!! Sen gick jag över till Johnny igen för Otto hade kommit hem. Var tvungen att träffa honom. Imorgon ska jag vara kattvakt åt Johnny. Jag och otta ska ha en mys kväll och Angelica kommer över och spelar bingolotto med mig =) Man kan alltid hoppas på vinst haha.


Nu ska jag vara lite social med dom andra =)
Ha en trevlig kväll alla!!
//Karolin


Vinter!!

Nu var det längesedan jag skrev något i min lilla blogg. Det har inte hänt allt för mycke. Har jobbat och stått i!! Har fått jobba jätte mycke nu i december så jag ser verkligen fram imot lönen i Januari =) Får jag jobba så här mycke i Januari också så kommer vi antgligen ha råd att resa i Mars eller April. Jag hoppas på en långresa med värme och sol =)
Snön har kommit till skåne också. det har snöat hela dagen i dag. Vi har redan skottat två gånger idag och det lär bli en gång till lite senare. Jag kan inte minnas sist vi hade så här mycke snö i skåne. Jag njuter varenda sekund!! Jag lägger upp några bilder på vinter vädret =) Idag trotsade vi vädret och åkte in till staden med syster & familj och handlade dom sista julklapparna så på måndag när vi åker upp till Mora kommer vi inte åka förbi Ullared utan spara dom pengarna till eventuellt våran resa. Våran julklapp till Tilja är redan köpt men idag när vi var på HM hittade jag ännu mer men Anders lyckade stoppa mig. Det finns så mycke sött till dom där små liven. Längtar tills jag får shoppa loss på barnavdelningen!!
Nu ligger Kiita och Anders i soffan och myser. Det är en bra hund vi har varit hundvakt till. Hon är väldigt lung och gosig. Det enda som är fel är att hon sticker om man slöpper lös henne och jag tror hon är för gammal för att lära sig att hon inte får sticka. Lasse har haft henne som jackthund så hon drar väldigt i kopplet om hon får upp ett spår. Men hon ska ju får komma hem på måndag till sin flock, hoppas det går bra. Det kommer bli enormt tomt utan henne sen!! Men vi har inte den tiden hon behöver speciellt inte om Anders lyckas köpa sitt företag. Men hon är absolut den goaste hund jag haft hitills!!
Imorgon ska jag jobba kväll inne på avdelning 5. Jag trivs riktigt bra på den avdelningen. Önskar och hoppas på mycke jobb fram över. Drömmen hade absolut varit en tjänst där men man kan tyvärr inte få allt här i livet. Jag räknade ihopa hur många jobb jag hade sökt från oktober 08 och augusti 09 och det blev 96 jobb. Man tappar verkligen lusten till att söka jobb när man sökt så många och inte fått en enda tjänst. Jag fick ju sommar viket på avd 4 men det var ju ingen fast tjänst. Känns lite snopet att man inte fått någon tjänst när man lagt ner så mycke pengar på en utbildning. Men har jag varit timmis nu i sex år kan jag säkert stå ut sex år till *suck*. Nu ska jag ut och skotta en sista gång sen blir det mys i soffan. Vi hyrde tre filmer igår, så vi har två kvar att titta på.

Imorgon åker Zarah & Martin på semester. Lite avis men jag vill iof inte åka till spanien. Hoppas dom får två underbara veckor och att dom är utvilade tills dom kommer hem igen. Ska nog ringa Zawa och byta några ord innan vi ser på film.

Ha en fin och vit helg alla härliga människor =)
//Karolin




Kiita.






Avd 5

Helgen gick fort!! Jobbade lördag kväll och söndag morgon. Riktigt skönt att få jobba. Det blev även mycke motion då jag fick cykla till och från jobbet då bilen är sönder. Man känner sig som en riktig människa när man får göra lite nytta. Så igår kväll krängde jag en välförtjänt pizza efter helgens slit.
Idag vakna vi vid halv nio tiden. Vi tog en lång promenad med Kita och sen vid fyra tiden åkte vi ut till Brösarp. Mamma bjöd på middag och efter det åkte vi och tittade på saaben som pappa hittat åt oss. Den var i riktigt bra skick men jag vet inte om vi ska köpa den. Vi är inte direkt gjorda av pengar. Vi kanske nöjer oss med cyklarna ett tag framöver då det inte blir någon riktig vinter här ändå!!

Imorgon ska jag in och jobba på avd 5. Jag har inte varit där innan så jag hoppas det ska gå bra och att personalen är snälla och trevliga. Imorgon får jag åka med syster in till stan, skönt att slippa cukla kl kvart i sex på morgonen, men motionen hade varit välbehövlig! Jag får ta Kita på en promenad när jag kommer hem sen =)
Jag har seriöst funderat på att stanna hemma över jul och jobba. Vi behöver verkligen pengarna även om det skulle varit sjukt kul att åka upp till Mora och njuta av en riktig vinter. Ja vi får se hur det blir men det lutar åt att bli hemma.
Jag vill så gärna få riktig ordning på ekonomin så vi kan få komma iväg någon gång, och att få råd med en riktig bil som inte trillar itu hela tiden!!

Nu ska jag försöka varva ner så jag kan få sova lite, klockan ringer halv sex. Jag hoppas på en riktgit bra dag i morgon!!

//Karolin

Jobb

Igår fick jag rycka in och jobba kväll. Det var faktiskt ganska kul i stället för att vara hemma och dega i soffan. Jag fick även en elev som gick med mig, han gick andra året på gymnasiet. Det var en ganska lugn kväll så det fanns inte så mycke att göra. Men jag såg till så att min elev fick prova att sticka. Så jag slängde fram armen och han var jätte duktig. Han fick allefall blod av mig, men jag lärde honom några tips. Han kommer bli super bra bara han får öva.

Anders håller på med sitt starta företag project. Hoppas verkligen det här går vägen!! Det är inget som sker över en natt men nästa vecka på torsdagen ska han träffa en rådgivare. Anders var på möte på banken idag och dom var positiva. Han behöver dock en borgenär om han ska få ta lån.

Imorgon ska jag jobba kväll och på söndag bilr det en dag tur. Skönt att få jobba lite och tjäna pengar!

Ha en bra helg!!
//Karolin


Mora - Skåne

Då var man tillbaka i Skåne efter nästan två veckor i Mora. Anders hämtade mig på sturup i måndags kväll. Det var helt underbart att få träffa Anders igen. Det som var mindre kul var att bilen gick sönder när han parkerade på sturup. Kopplingen hade gått sönder igen för tredje gången. Så idag lånade vi systers bil och åkte in till stan och köpte ny vaijer (stavas?) till kopplingen, så imorgon har vi förhoppningsvis en fungerande bil!
Jag har haft en underbar vecka i Mora. Har träffat alla vänner och fick dess utom vara hund och kattvakt åt Johnny. Så jag och tyke har gått på långa promenader och sen har jag legat i soffan och myst med otto =) Lite party blev det också, lite men lagom. Det har varit super trevligt. Skönt att få haft en hel vecka med Vera!!

Här nere i skåne händer väl inte allt för mycke. Anders har blivit uppsagd, men försöker nu starta eget. Han ska in till stan i morgon för att få lite papper på ett företag han vill köpa. Jag håller verkligen alla tummar och tår för honom. Jag är också arbetslös men dom ringde idag så imorgon ska jag in och jobba kväll. Har lite blandade känslor för det. Känns ganska onödigt att bara jobba en kväll på en hel vecka. Jag önskar SÅ att jag hade en tjänst att gå på!!! Finns inga jobb att söka heller innom mitt yrke, så idag fick jag sökna ett jobb där man skulle ta hand om flyktingar i Löderup. Inte för att jag kommer få det jobbet, men jag måste ju söka!!

Vi har ju blivit med hund. Det är faktiskt ganska kul och man får komma ut på många promenader. Hon gör inte så mycke väsen av sig men idag när vi va hos syster intog hon jackt position och var på väg efter katten. Som tur va så hann vi reagera så det blev ingen olycka som tur va!!
Vi ska ha Kita (som hon heter) tills jul. Då ska hon få komma tillbaka till sin husse. Känns inte som vi är redo för att ha hund just nu och inte en hund som är fem år och bara lärd till att jaga. Inte så lätt att dresera om henne. Igår stack hon men som tur va kom hon när jag röt till. Idag smet hon också när vi öppnade bageluckan och skulle koppla henne men hon blev nog rädd när både jag och Anders skrek till så hon sprang in. Ibland ska man ha lite tur!!

Ja Anders behöver all tur och lycka som finns i världen så han kan öppna sitt eget!! Annars vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på?!
Nu ska jag mysa med min underbara, arbetslösa pojkvän ;) sen blir det Grays och so you think you cane dance. Bästa dagen på hel veckan =)

//Karolin

RSS 2.0